Terapijska masaža ima za cilj oslobađanje od bola, napetosti, otoka, rešenje različitih problema lokomotornog sistema… Prilagođava se indiviualno svakom pacijentu. Mora da je izvodi stručna osoba, medicinski obrazovana, sa znanjem anatomije i dobrim poznavanjem kntraindikacija, jer u suprotnom može doći do pogoršanja stanja samog klijenta ili do neke druge vrste povrede ili komplikacije, koje u ovim slučajevima nisu ni malo bezazlene.

antistres thumbSamu terapijsku masažu iskusan terapeut lako može prilagoditi svakom pacijentu ponaosob, ili kombinovati više tehnika u sklopu jednog tretmana. Fizički aktivne osobe, osobe koje treniraju i sporisti najčešće koriste sportsku masažu, za bolju ishranu mišića, saniranje neke povrede i sl. Jedna od najdelotvornijih za bol u mišićima je masaža dubokog tkiva. Tu se koriste spori i intenzivni pokreti na čijim mestima klijent može osećati bol narednih par dana. Takođe se rade masaže za trudnice i osobe koje su sklone zadržavanju vode u organizmu koje stavljaju akcenat na limfnu drenažu i nežnijeg su karaktera. Vratni i grudni deo se radi kod osoba koje imaju česte glavobolje, nesvestice, spondilozu, “grbu“ u tom području, bolove u rukama i sl. U lumbalnom delu spazam može dovesti, osim do bola na tom mestu, i do bolova, pečenja, trnjenaja duž same noge. Koristi se kod bolova u zglobovima, ublažava efekte zglobnog i vanzglobnog reumatizma. Pravilnom aplikacijom na stomaku dovodimo do ubrzavanja rada creva i boljeg i lakšeg izbacivanja otpadnih materija iz organizma.

Pored toga što pretstavlja spoj više manuelnih tehnika, Sports-Massage2zateže i ishranjuje kožu samim pritiskom ali i preparatima koji se koriste tokom tretmana, njihov miris pravi efekat aromaterapije, opušta klijenta i oslobađa ga od stresa. Bol tokom masaže je opisan kao prijatan i osobe osećaju veliko olakšanje na tim mestima posle tretmana.

Može da se kombinuje sa ultrazvukom u cilju molekularne masaže, unosa aktivnih supstanci na tretiranoj regiji, strujama, vakuumom i drugim terapijskim procedurama.

Comments are closed.