Cena: 2.250din


Higijenski tretman  lica, odnosno manuelno (ručno) čišćenje predstavlja osnovni tretman nege lica. cilt-yenilemePreporučeno je raditi ih jednom mesečno i započeti sa njima već u pubertetu, kada i počinje većina problema na koži.

Zbog spoljašnjih uticaja naša koža je svakodnevno izložena smogu, prašini, duvanskom dimu, ostacima šminke i sl., koje je nemoguće ukloniti običnom kućnom negom. Prilikom redovnog oslobađanja kože od suvišnog sebuma i mitisera vremenom dobijamo redukciju samih proširenih pora, one postaju uže i ima ih u manjem broju. Pored ujednačenog tena i čistog lica i sam process starenja se usporava. Uklanjaju se izumrle ćelije i ubrzava se mikrocirkulacija.

Tretman započinjemo skidanjem šminke, umivanjem lica mlekom i tonikom, pregledom kože pod lupom i uzimanjem anamneze.

Zatim na lice nanosimo enzimski piling u cilju omekšavanja i pripreme kože za ceđenje. I dalje se kod nas u najvećem broju salona koristi vapozon, odnosno para za otvarenje pora. To je u svetskim trendovima već uveliko napušteno zbog štetnog dejstva toplote na kožu, isušivanja iste, crvenila, pucanja kapilara i sl. Takođe preporučujemo da se zbog višestrukih efekata sa ovim tretmanom kombinuje nežni ultrazvučni piling za osetljivu kožu, ili mikrodermoabrazija (terapijska metoda eksfolijacije kože) za ostale tipove kože, čime dobijamo lakšu ekstrakciju sadržaja uz minimalno oštećenje kože.

MASKKada je koža otvorena i pripremljena počinjemo sa komedoekspresijom. Sama ekstrakcija mitisera, akni i milija zahteva iskusnog kozmetičara koji mora imati neophodno znanje da prepozna svaku vrstu promene i uspešno reši one koje spadaju u njegovu ekspertizu. Osnovno pravilo prilikom ove procedure je da se koža ne sme oštetiti i da se ne sme cediti sve i po svaku cenu, zbog toga, pored samih ruku koristimo razne komedokvečere i aparaturni vacuum za lice u cilju lakše ekstrakcije, kao i tretiranja nepristupačnih delova lica.

Nakon završenog glavnog dela tretmana, posle dezinfekcije, nanosimo umirujuću masku koja pored zatvaranja pora hrani i hidrira kožu i zaštitnu kremu prema tipu kože. Klijent je u obavezi da posle tretmana koristi zaštitu od sunca zbog prekinutog kontinuiteta kože na mestu ceđenja većih promena, kao i da dođe na besplatnu kontrolu prilikom koje ćemo odraditi i dočišćavanje ako je to potrebno.

Ova vrsta tretmana je preporučena kako ženama tako i muškarcima.

U našem salonu radi profesionalni zdravstveni tim sa diplomama Visoke zdravstvene škole iz Zemuna, koji je svojim iskustvom i individualnim pristupom ispunio očekivanja velikog broja zadovoljnih klijenata.

Članci: https://www.centarhren.rs/clanci/higijenski-tretman-lica-manuelna-komedoekspresija/