Cena: 1.150din

Trenutna cena: 450dinUltrazvuk se već jako dugo koristi u fizikalnoj terapiji i terapiji celulita. Široka primena se ogleda u mogućnosti podešavanja frekvencije na veću ili manju dubinu (1 i 3 MHz), uz mogućnost termičkog efekta (kontinuirani i impulsni talasi).

U fizikalnoj terapiji se upotrebljava kod raznih stanja degenerativnih promena, sportskih povreda i sl. Tom prilikom se mogu unositi razne aktivne supstance male molekularne mase, čime imamo bolji efekat od efekta 100 ručnih mazanja. Procedura unošenja leka ultrazvukom se naziva sonoforeza.

Ultrazvuk dovodi do vibracija ćelija tkiva tretiranog područja, čime dobijamo molekularnu masažu, samim tim bolju prokrvljenost, i ishranu regije i celog organizma uz eliminaciju toksina i veću regenerativnu sposobnost samog tkiva. U kozmetičkom salonu se može koristiti kao priprema za masažu, smanjenje spazma i unos nekog od preparata u istu svrhu.

Dovodi do stvaranja histamina i acetil-holina u tkivima.

Ultrazvuk deluje na aktivaciju zaštitne funkcije retikulo – endotelnog sistema, na biosintezu belančevinastih kompleksa, hiperemiju, poboljšanje cirkulacije…

Nezamenjivo je sredstvo u borbi protiv svih vrsta celulita, ne samo što ga razbija i limfnom drenažom izbacuje toksine iz organizma već duboko deluje unoseći velike količine aktivnih supstanci na samo mesto problema. Naš salon koristi profesionalni termoaktivni gel koji izaziva jaku hiperemiju. Sadrži derivat nikotinske kiseline, alge, bršljen, kofein, etarska ulja.

Može da se koristi i ako klijent ima problema sa lipidnim statusom, odnosno povišen holesterol i trigliceride za razliku od ultrazvučne kavitacije. Spada u biostimulaciju. Uz anticelulit masažu, pakovanje, IR tretman, elektrostimulaciju i sl. procedure daje izuzetne rezultate. Preporučeno je odraditi seriju od 10 tretmana u kontinuitetu.

U našem salonu radi profesionalni zdravstveni tim sa diplomama Visoke zdravstvene škole iz Zemuna, koji je svojim iskustvom i individualnim pristupom ispunio očekivanja velikog broja zadovoljnih klijenata.

Više o ultrazvuku možete pročitati na:

Terapijski ultrazvuk | Centar Hren – Nega i održavanje tela